24 cm. diametro formai reikės:
130 gr. miltų, (jei norite iškepti šokoladinį biskvitą, 30 gr. miltų pakeičiame 30 gr. kakavos milteliais)
190 gr. cukraus,
6 kiaušinių,
80 gr. sviesto (ištirpiname garų vonelėje)
vanilino (pagal norą)
Gaminimas
- Orkaitę įkaitiname ne mažiau kaip iki 180 laipsnių temperatūros
- Sviestą ištirpiname garų vonelėje.
- Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir vanilinų. Pastatome ant garų vonelės. Nuolat maišydami pašildome iki 38-40°С - masė turi būti šilta, bet ne karšta.
- Šiltą kiaušinią masę išplakame plakikliu iki standžių putų.
- Persijoti 1/3 miltų ant kiaušinių masės ir plačia mentele atsargiai išmaišyti.
- Atsargiai įpilame 1/2 atvėsinto sviesto ir vėl išmaišome.
Procesą pakartojame: miltai-sviestas-miltai.
Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi ir ištepame sviestu,
išliejame tešlą ir pašauname į 180 laipsnių orkaitę 30-35 min.
Kepimo metu jokiu būdu nepraverkite orkaitės, kepkite ,,akluoju" būdu ), kitaip biskvitas subliukš.
Iškepusį biskvitą ištraukiame iš orkaitės, kiek atvesiname ir išimame iš kepimo formos. Paprastai aš išlaikau biskvitą apie 8 val. prieš jį panaudojant :)
Vitlija