Karameliniams biskvitams: 2 kiaušiniai 2 puodeliai (330 g) miltų 1 puodelis (200 g) cukraus 1/2 skardinės (200 g) “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno) 1 puodelis grietinės 1 arb.š. sodos
Visus produktus suplakti iki vientisos masės. Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo indą (22 cm skersmens) ir kepti 180 C temperatūroje apie 40 – 45 min., kol pagels ir, į biskvitą įkišus medinį pagaliuką ir ištraukus, jis bus sausas. Gerai atvėsinti ir perpjauti į tris (arba keturias) dalis (bent jau man lengviausia tai padaryti su paprasčiausiu siūlu).
Šokoladinis pertepimas: 100 g juodo šokolado 50 ml pieno
Šokoladą ištirpinti su pienu ant silpnos ugnies.
Grietinėlės kremas: 400 g plakamos grietinėlės 2 valg.š. cukraus
Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo.
Sviestinis kremas: 2/3 skardinės (270 g) “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno) 100 g sviesto, kambario temperatūros 100 g pakepintų žemės riešutų
“Rududu” ir sviestą kartu palaikyti bent per naktį kambario temperatūroje, kad produktų temperatūros būtų vienodos. Kitą dieną minkštą sviestą išsukti mediniu šaukštu iki purumo, supilti “Rududu”, sausoje keptuvėje apkepintus ir susmulkintus žemės riešutus ir gerai išmaišyti.
Torto surinkimas:
Į torto formą (22 cm skersmens) dėti vieną biskvitą, sulaistyti jį sirupu iš vandens ir cukraus (aš apatinį biskvitą sulaisčiau “Damų” likeriu, visus likusius – vandens ir cukraus mišiniu). Aptepti tirpintu šokoladu, sutepti pusę grietinėlės kremo. Dėti antrą biskvitą, jį taip pat sulaistyti sirupu, aptepti šokoladu, ant viršaus sutepti visą sviestinį kremą. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti sirupu, aptepti likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu. Jeigu biskvitą perpjovėte į keturias dalis, ant viršaus dėti ketvirtą biskvitą. Tortą palaikyti šaldytuve, kol kremai sustings, tada išimti iš torto formos ir papuošti.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
1 a. šaukštelio vanilinio cukraus (vanilės esencijos)
65 g. aliejaus
230 g. miltų
12 g. kepimo miltelių (20 g.)
Kremui:
1 (385 g.) kamb. temperatūros indelio kondensuoto pieno
200 g. minkšto sviesto (180 g.)
450 g. 36 proc. grietinėlės
50 g. kokosų drožlių
Biskvitų sulaistymui:
200 ml. vandens
1 citrinos sulčių
2 a. šaukštelių cukraus
1 citrinos žievelės
Biskvitui kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile, kol masė taps puri, šviesi ir tris kart padides, tai užims apie 5-7 minutes.
Plakant plona srovele supilkite aliejų, paplakite dar apie minutę, kad masės susijungtų.
Dalimis suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišykite, kad neliktų miltų grumulėlių (tik neplakite mikseriu).
Gautą masę supilkite į kepimo formą (dugną išklokite kepimo popieriumi) ir kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Maniškiai biskvitai kepė kelioms minutėms trumpiau.
Atvėsintą biskvitą supjaustykite į 4 dalis
Kremui grietinėlę išplakite, tik neperplakite, nes gausite sviestą. Galima deti grietinėlės standikli, grietinėlę padėkite į šaldytuvą.
Kondensuotą pieną išplakite su sviestu iki purumo, kol masė pašviesės. Supilkite kokosų drožles, permaišykite ir kremą padėkite į šaldytuvą.
Kai abu kremai atvės, išimkite iš šaldytuvo ir sujunkite abu kremus.
Torto sulaistymui vandenyje ištirpinkite cukrų, įspauskite citrinos sultis, bei nutarkuokite citrinos žievelę.
Kai visi produktai paruošti belieka surinkti tortą.
Į tortinę su atseamu šonu dėkite biskvitą, sulaistykite biskvitą, uždėkite jei dalinote biskvitą į 4 dalis 1/4 dalies kremo. Uždenkite kitu biskvitu, šiek tiek paspauskite, sulaistykite ir vėl užtepkite kremu, uždėkite dar viena biskvitą, sulaistykite ir užtepkite kremu. Šiek tiek kremo pasilikite torto šonų aptepimui.
Suteptą tortą dėkite keliom valandom į šaldytuvą, po to išimkite iš tortinės, aptepkite torto šonus kremu ir dekoruokite.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)