Skanus nekeptas pyragas pagalvojau kad gal kam patiks
3 selga pakeliu (as dejau sokoladiniu)
2 pak.varskes(as dejau desertine vaniline- plombyru)
200g. sviesto
ir as dar ant virsaus islydziau sokolado plytele
tai va varske su islyditu sviestu ismaisyti,as dar idejau vanilinio cukraus ir itarkavau citrinos zieveliu
dedu sausainius juos as apslaksciau obuoliu sultim, galima bet kokiom vos vos su saukstu as aplaistau ir viskas,tada dedu varske ir taip sluoksniuoju,paskui uzpyliau islydita sokolada ir palikiau 3-4 val. na ziuri pagal save jei suminkstejo galima valgyt labai skaniai gavosi ir labai greitai
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Re: Pyragai, desertai ir kt. saldumynai
Turiu klausima, ka rekomenduotumet is saldumynu iskepti ar padaryti joninems? pas mus labai karsta ir su sokoladu varkse, jogurtu nelabai tinka, o gal turit ka patarti?
Turiu klausima, ka rekomenduotumet is saldumynu iskepti ar padaryti joninems? pas mus labai karsta ir su sokoladu varkse, jogurtu nelabai tinka, o gal turit ka patarti?
[quote="Sarina"'>Turiu klausima, ka rekomenduotumet is saldumynu iskepti ar padaryti joninems? pas mus labai karsta ir su sokoladu varkse, jogurtu nelabai tinka, o gal turit ka patarti?
skruzdelyna arba zagarelius
nusprendme isvis be saldumynu nes karsti +35
Re: Pyragai, desertai ir kt. saldumynai
Na bandžiau pagaminti savo Upokšnio mėgstamiausius saldumynus.Tai kaip mes vadinam "Guminukai",tai gal vieni iš sveikiausiu saldainiu.Jai išvis apie juos galima būtu taip sakyti .Užmačiau vienam tinklalapi receptuka.
4 šaukštu želatino,vieno pakelio žele,4 šaukštai cukraus,šaukštelis (su kaupu) citrinos rūgšties,stiklinė vandens.
Želatina išbrinkiname.Toliau gaminame kaip paprasta žėlė.Viska sudedame į puodą,maišydami kaitiname ant lėtos ugnies.Gauta vientisa mase supilame į forma ir laukiame kada sustings.Kad lengviau išsiimtu aš pyliau ant maistinės plėvelės.Pjaustėsi gan lengvai,tai dariau su picai pjaustyti skirtu peiliu
P.S. Kadangi neturėjau citrinos rūgšties,naudojau citrinos sulčiu koncentratą.Vandens pyliau tik maždaug 100g ir 150g sulčių.Bet kadangi naudojau spanguolių žele,tai atsirado šioks toks kartumas.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Re: Pyragai, desertai ir kt. saldumynai
ale visai nieko ir atrodo, tik tada reik imti kaip suprantu kad butu saldesne zele Kai vaikai užmiega ....
Raizgynė
ale visai nieko ir atrodo, tik tada reik imti kaip suprantu kad butu saldesne zele
Matai kadangi spanguolės jos karčios,o aš pyliau citrinų koncentratą,jis irgi toks rūgštokas,manau todėl davė tokį karstelėta skoni.
[quote="vaiduuse"'>Upe, duok paragauti - labai viliojančiai atrodo
Ir vėl tas pat,duok-duok ,darbuojamės,darbuojamės .Rankas turi?Kojas turi,vaikščiot moki? Tai tadu... pirmyn į...
Re: Pyragai, desertai ir kt. saldumynai Tinginys4 šaukštai kakavos,
1 ind. kondensuoto,
100 g. riešutu,
100g pieniško šokolado (geriausiai triufeliu skonio "Princas")
200 g sviesto,
2 pak. sausainiu.
Susmulkinti sausainius ir riešutus.Ištirpinti sviesta,supilti į ji kondensuota pieną ir kakava.Viską maišome ir kaitiname ant silpnos ugnies.Kaip mase pradeda tirštėti sudedam šokolado plyteles,nepamirštame ištisai maišyti!Kaip ištirpsta šokoladas gauta mase pilame ant sausainiu ir riešutu mišinio.Gauta pyragą suformuojame ir atšaldome.
P.S Pakoreguoju šita receptą,įdedu daugiau riešutų.Gaunasi nuostabus skonio derinys,nes tikrai jaučiasi šokolado skonis.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
[quote="kastoniuke"'>ale visai nieko ir atrodo, tik tada reik imti kaip suprantu kad butu saldesne zele
Matai kadangi spanguolės jos karčios,o aš pyliau citrinų koncentratą,jis irgi toks rūgštokas,manau todėl davė tokį karstelėta skoni.
[quote="vaiduuse"'>Upe, duok paragauti - labai viliojančiai atrodo
Ir vėl tas pat,duok-duok ,darbuojamės,darbuojamės .Rankas turi?Kojas turi,vaikščiot moki? Tai tadu... pirmyn į...
nu palauk, paprašysi ir tu kada o aš šiandien tinginį be riešutų dariau, be be be...
nu palauk, paprašysi ir tu kada o aš šiandien tinginį be riešutų dariau, be be be...
Sakai be,be,be riešutu....?????A... tikggggrai .Na kadangi šiandien dariai,tai manau dar jo burnoj neturėjai ,ko gero teks dar palūkėt,kada jis nuteiks maloniai tavo gomuri...
Re: Pyragai, desertai ir kt. saldumynai MOLIŪGO VARKĖS APKEPAS
Radau internete receptuką,perdariau pagal save ir skanus apkepukas gavosi,net mano išrankusis vyrelis nebrokijo
500 g moliūgo
500 g varškės
1 st manų kruopų
1,5 st pieno
4 kiaušiniai
100 g razinų
5 šaukštai rudojo cukraus (tiko ir paprastas)
0,5 šaukštelio sodos
4 šaukštai gretinės
3 šaukštai sviesto
truputis vanilino
Sodą sumaišiau su grietine ir palikau "išputoti".Moliūgą sutarkavau stambia burokine tarka,pakepinau svieste.
Į dubenį sumečiau visus likusius produktus,kepintą moliūgą,grietinę su soda ir išmaišiau.Sudėjau į kepimo popierium išklotą skardą ir kepiau 180 l temp apie 40-50 min.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Re: Pyragai, desertai ir kt. saldumynai Naminė "Nutella"
tai ir aš vėl,nerimauju
reiks:
250ml pieno,
3 šaukštu cukraus,
3 šaukštai miltų,
3 šaukštai kakavos,
70-80 g sviesto,
1/4 plytelės juodojo šokolado.
Į puodą (kadangi pirma kart gaminau,tai kaip tikra šeimininkė pasiėmiau uošvenytės aliuminį puodą ) supyliau pieną i sudėjau miltus,kakava,cukrų.Ji pastačiau ant ugnies.Viso virimo metu mase reikia intensyviai maišyti.Kadangi ji šyla ir tirštėja.Kaip užverda dar minutėle pakaitinam maišydami ir nuimam nuo ugnies.Paliekam praaušti 15-20 min.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Į praaušusia mase sudedam gabaliukais susmulkinta sviesta.Jam truputėli išsileidus viską gerai išmaišome,dabar jau pasiėmiau mikseris,rankos ne valdiškos .Iškarto masėje atsirado blizgesys.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Po to įtarkavau juodojo šokolado.Dedam į šaldytuvą.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Jis gražiai "Nutelloj" išsileidžia,nuotraukoje tai matyti.Tinka tortu pertepimui,pyragaičiu kremams,na ir aišku su paprastu batonu pasmaližiaut
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
P.S Skoniui turi įtakos kakavos kokybė,ir aš šokolado tarkavau daugiau,norėjau jog mažiau jaustusi kakavos skonis,nes ji pas mane deja buvo ne kokios kokybės.Man truko saldumo.Nors ir taip labai skanu
Sausaininis tortas
3-pokiukai sausainiu
2-indeliai grietinėlės Rama[19proc.'>
arba kito 400g
400g grūdėtos varškės
10-šaukštu cukraus[jai mėgstat saldžiai dėkit ženkliai daugiau'>
400g uogu kokiu turit[galima dėti šaldytu pirktu parduotuvėj'>
10-šaukštu želatinos
Sausainius sulaužome nedideliais gabaliukais,želatina užmerkiame nedieliame kiekyja vandens,kad išbrinktu.Išplakame grietinėlė su cukrumi.Smulkintus sausainius permaišome su nedidele dalimi grietinėlė i likusia plakta gritinėle,sudedame grūdėta varške gerai permaišome.Sasainiu mase išklojame formos dugna,išlyginame pviršiu,išlyginta sausainiu paviršiu uždengiame uogom.Dabar i likusia grietinėlės ir grūdėtos varškės mase reikia supilti prieš tai ištirpinta ant ugnies ir praaušinta želatina,viska gerai permaišyti ir supilti i forma ant ten jau esančiu sausainiu ir uogu,Forma dėti i šaldytuva 3 vlandom.
O KIEK CIA GRAMAIS BUTU TO ZELATINO? IR AR NE PER DAUG JO.
kazka pabandziau siandien iskept :) Sluoksniuota tesla su cinamonu ( kita karta imsiu paprasta mieliu) ir gal netepsiu kiausiniu, nes man taip greit virsus parudavo viduje neissikepe o virsus trapus ir sausas. Mesiu lauk, kol vyras negrizo
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
kelios akimirkos:
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
va kokiu baisuokliu mes su sunum prigaminom, kruopstumui laiko neliko, nes mazasis padejejas visai kitaip suprato "padejima" , tuos maziukus tai sunus "isrado" pradejo maigyti ir deti ant lentos, tai ir as prisijungiau
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)