Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Pranešimai spaudai > Pranešimai spaudai :) > Darželinukai sveikos mitybos abėcėlės mokysis iš profesionalių šefų
Dalintis

Darželinukai sveikos mitybos abėcėlės mokysis iš profesionalių šefų

Prie pasaulinės šefų dienos (World Chef Day) renginių pirmą kartą prisideda ir Lietuva. Žinomi šalies šefai lopšeliuose ir darželiuose į gaminimo procesą įtrauks pačius mažiausius talkininkus ir parodys, kad maisto ruošimo procesas gali būti smagus, o vaisiai ir daržovės – tikras skanumynas.

Restorano „Siesta“ šefas Jaroslav Orševski vaikus daugiau sužinoti apie virtuvės ir sveikos mitybos paslaptis kvies Kauno lopšelyje-darželyje „Giliukas“. Žinomas šefas prisipažino, kad šią ugdymo įstaigą lanko ir jo dukra, tad pirmajam pasaulinės šefų dienos renginiui jis pasirinko būtent „Giliuką“.

Apie dvidešimt 4-8 metų amžiaus vaikų porą valandų žaidimais, galvosūkiais ir kitomis atrakcijomis galės gilinti žinias apie sveiko maisto paslaptis. Kiekvienam mažyliui bus skirta popierinė šefo kepurė, ant kurios šis galės užrašyti savo vardą, taip pat žadama paruošti ir specialias prijuostes. Profesionalus šefas vaikams parodys, kokių paprastų ir gardžių patiekalų galima pasigaminti iš įvairių  vaisių ir daržovių, taip pat – kad šių sveikų produktų pasaulis yra kur kas įvairesnis, nei kartais manoma. Juk net bulves galima rinktis ne tik įprastas, bet, pavyzdžiui, mėlynas.

„Šių metų renginio šūkis – healthy food – healty future (liet. sveikas maistas – sveika ateitis). Todėl norime per sveiką maistą pažvelgti į sveiką ateitį. Esu dirbęs užsienyje, kur, pastebėjau, prancūziškas bulvytes ar bulvių traškučius valgantys vaikai net nesusimąsto, kad tai nesveika. Todėl norime edukuoti vaikus ir dar pačiai jauniausiai amžiaus grupei parodyti, kad daržovės ir vaisiai, kurių jie baidosi, gali būti labai skanūs. Kartais reikia pagalvoti apie kitokią maisto pateikimo formą: rinktis ne obuolį, jei vaikas jo nenori, bet iš jo ir kitų ingredientų suplakti skanų kokteilį“, - pasakoja J. Orševski. Jo organizuojamas renginys lopšelyje-darželyje „Giliukas“, Kaune, vyks spalio 19 d., pirmadienį nuo 10 valandos ryto.

Vienas garsiausių Vilniaus šefų, Lietuvos virėjų asociacijos tarybos narys Justinas Kapkovičius vaikus su sveikesnės mitybos paslaptimis supažindins sostinės Naujosios Vilnios darželyje. Spalio 20 d. 10 val. prasidėsiančiame renginyje vaikai turės galimybę paskanauti įvairių jo ruoštų gardėsių ir naujai pažvelgti į įprastus vaisius bei daržoves.

„Senąją kartą perauklėti yra sudėtinga: žmonės būna įsikibę savo įpročių. O vaikai yra labai lankstūs, imlūs naujovėms, todėl bandysime jiems skiepyti sveikesnės ateities principus, supažindinti su vietos ūkininkų užauginama produkcija. Viliuosi, kad ateityje šis renginys vyks ne kartą per metus, bet kas pusmetį ar net kas tris mėnesius“, - mintimis dalijosi J. Kapkovičius.

Renginiuose dalyvausiantys vaikai ne tik smagiai praleis laiką, bet taip pat parsineš namo spalvinimo knygelių su nesudėtingų patiekalų receptais, į kurių ruošimą galės įtraukti ir tėvus. Visą šią medžiagą ruošia vienas iš renginio produkto tiekėjų – kompanija „Nestlé“.  Patraukliai ir neformaliai pateikta informacija padės vaikams susipažinti su septyniomis sveiko maisto spalvomis. Padedami virtuvės profesionalų, vaikai galės lengviau įsisąmoninti, ką reiškia kiekviena spalva, su kokiomis naudingomis medžiagomis ji susijusi, ir kodėl tos spalvos vaisius bei daržoves reikia valgyti.

Be to, darželinukai ir patys bus raginami sugalvoti kuo daugiau kiekvienai spalvai priskirtinų daržovių ir vaisių, ieškoti jų nuotraukų arba piešti piešinius. Šią informaciją bei nesudėtingus patiekalų gaminimo receptus kompanija „Nestlé“  rengia visame pasaulyje vyksiantiems pasaulinės šefo dienos renginiams.

 Ariana Rastauskaitė

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą