Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Pranešimai spaudai > Pranešimai spaudai :) > Daiva Tamošiūnaitė: megzdami vienam ankstukui, remiate visą bendruomenę
Dalintis

D. Tamošiūnaitė: megzdami vienam ankstukui remiame visą bendruomenę

Antradienio vakarą mažiausių Lietuvos kūdikių – ankstukų – ambasadorė Daiva Tamošiūnaitė ir neišnešiotų naujagimių asociacijos „Neišnešiotukas“ pirmininkė Asta Speičytė-Radzevičienė subūrė neišnešiotumo problemai neabejingus žmones į neįprastą mezgimo vakarienę. Vakaro svečiai mokėsi megzti ankstukų simboliu jau tapusias itin mažas kojinytes ir kitus drabužius.

Mezgimo vakarienė suorganizuota kaip pirmojo Lietuvoje neišnešiotiems naujagimiams skirto paramos projekto „Ankstukai“ dalis. Pasak vienos iš projekto iniciatorių A. Speičytės-Radzevičienės, mezginiai ankstukams jau tapo gražia socialinės iniciatyvos tradicija.

„Prieš metus projekto partneriai ir visi geros valios žmonės noriai mezgė ankstukams kojinytes, kurios vėliau buvo perduotos Vilniaus Vaikų ligoninės Neonatologijos skyriui. Tai gražus ir prasmingas simbolis – ankstukai pasaulį išvysta anksčiau nei planuota, todėl jiems būtina ypatinga priežiūra ir globa. Tokie šilti ir patogūs drabužėliai prisideda prie mažiausių kūdikių greitesnio vystymosi“, – teigia asociacijos „Neišnešiotukas“ pirmininkė.

Projekto ambasadorė D. Tamošiūnaitė sako, kad mezgimo vakarienė žvarbų rudens vakarą buvo suorganizuota neatsitiktinai.

„Tai, kad megzti ankstukams norinčius žmones subūrėme būtent dabar – simboliška. Artėjant žiemai kiekvienam reikalinga šiluma ir užuovėja, o anksčiau laiko gimusiems kūdikiams tai gyvybiškai svarbu. Norime paskatinti visus ankstukams draugiškus žmones pačius prisijungti prie šios itin mažų drabužėlių mezgimo iniciatyvos ir paraginti tai padaryti draugus. Ankstukų drabužėlių mezgimas – ne tik smagus užsiėmimas, bet ir palaikymo ženklas, be galo svarbus visai ankstukų šeimų bendruomenei“, – sako D. Tamošiūnaitė.

 

Projekto ambasadorei pritaria ir prie mezgimo iniciatyvos prisijungusio Vilniaus I-ojo Soroptimisčių klubo narė bei ankstuko močiutė Alma Bačiulienė, pabrėžianti, kokia svarbi yra visuomenės parama.

„Prieš devynerius metus gimus anūkui trūko netgi elementarios informacijos apie neišnešiotą nėštumą. Sudėtingoje situacijoje atsidūrusi šeima tuo metu ypač stokojo visuomenės palaikymo. Džiugu, kad pastaruoju metu situacija keičiasi. Ši vakarienė ir panašios iniciatyvos prie to reikšmingai prisideda“, – sako A. Bačiulienė.

Visi Lietuvos žmonės, norintys paremti ankstukus megztomis kojinytėmis, liemenėmis, megztiniais ir kitais mezginiais, yra kviečiami prisijungti prie akcijos – kiekvienas numegztas drabužėlis bus noriai priimtas. Daugiau informacijos apie mezginius ankstukams ir paramos projektą „Ankstukai“: www.ankstukai.lt.

Mezgimo iniciatyvą pristato neišnešiotiems kūdikiams skirtas paramos projektas „Ankstukai“, inicijuotas „Neišnešiotuko“ ir kūdikių kosmetikos gamintojo „Johnson‘s Baby“. Projektas rugsėjo 10 d. – lapkričio 10 d. vyksta visoje Lietuvoje. Ankstukus paremti galima perkant specialiu „Ankstukų“ akcijos ženklu pažymėtas prekes „Maxima“ prekybos centruose, aukojant akcijai skirtose dėžutėse prekybos centro kasose arba visus metus skiriant paramą SMS žinute numeriu 1670 ir pavedimu į sąskaitą. Pirmojo paramos projekto etapo metu ankstukams paaukoti 24 tūkst. eurų, antrojo etapo metu – 42 tūkst. eurų.

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą