Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Desertai > Šventiniai sausainiai
Dalintis

Sausainiai ,,Snaigės"

250 g miltų,
125 g sviesto,
125 g cukraus,
1 kiaušinio,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
0,5 malto cinamono,
0,5 malto imbiero.

Ištirpinti sviestą. Aš tirpdau mikrobangų krosnelėje. Į didelį dubenį suberti miltus, vanilinį cukrų,cinamoną ir imbierą. Įmušti kiaušinį ir supilti ištirpdytą sviestą. Užminkyti tešlą.

Uždengti ir palikti apie 20 minučių kambario temperatūroje. Palikau, bet rezultatas nelabai patiko, tad įkišau į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtu. Va, tada rezultatas buvo pats tas :-)

Na va, pagaliau atėjo momentas, kai jau galiu išbandyti savo naujas formeles. Tešlą iškočioti ir sausainių formelėmis išpjauti sausainius. Sudėti ant skardos išklotos kepimo popieriumi.

Orkaitę įkaitinti iki 180ºC. Kepti apie 10 - 14 minučių, priklausomai nuo sausainių storio.

Iškeptus ir atvėsusius sausainius galima papuošti baltu arba įvairių spalvų glajais. Kadangi namie neturėjau nei cukraus pudros, nei maistinių dažų, tad šį kartą nepuošiau.


Sausainiai ant pagaliuko

Mūsų Rūta išbandė labai šaunų receptuką. Tokio dar nemačiau ir negirdėjau. Pats receptas imtas iš  vienos svetainės. Labai šauni idėja, kai norisi ką nors originalaus ir skanaus padovanoti. Būtinai ir aš išbandysiu. Ir Jus kviečiame eksperimentuoti ir rezultatais dalintis.

Reikės:

90 g kambario temperatūros sviesto,
60 g cukraus,
1 kiaušinio,
180-200 g miltų,
1-2 a.š. vanilinio cukraus,
įvairių spalvų karamelinių saldainių.

Iš šio kiekio produktų gaunasi maždaug dvi normalaus dydžio skardos sausainiukų (priklauso nuo to, kokio storio kočiosite tešlą).

Sviestą reikia išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Galima išsukti mediniu šaukštu, labai gerai ištrinti plakimo šluotele arba išplakti virtuviniu kombainu.
Į sviesto ir cukraus masę įmušti kiaušinį, suberti miltus. Išminkyti tešlą ir dėti 30 minučių į šaldytuvą, kad pabręstų (Rūta: šiandien buvo toks gražus ir šiltas oras, kad nusprendėme su vaikais pasivaikščioti lauke, todėl tešlą pralaikiau šaldytuve net pusę dienos - nepakenkė).
Atšaldytą tešlą plonai iškočioti (Rūta: jei į sausainius bus kišamas pagaliukas, tešlą reikia iškočioti apie 0,5 cm storio. Ir dar: kočioti daug lengviau ant tešlos uždėjus maistinės plėvelės, tuomet tešla nelimpa prie kočėlo), išspausti įvairiomis formelėmis sausainius. Juose dar išspausti mažesnėmis formelėmis kiaurymes: skylutes, širdutes ar kokią kitą formą. Įsmeigti medinius pagaliukus (Rūta: prieš kepant pagaliukus galima pamirkyti vandenyje, taip jie mažiau "skrunda" kepant). Kepti įkaitintoje iki 180ºC temperatūros orkaitėje apie 10 minučių (Rūta: šiandien kepiau plonus sausainius, bet man iškepė tik per 20 min. maždaug).
Saldainius sutrupinti, užpildyti sausainiuose paliktas kiaurymes ir dar porai minučių dėti į orkaitę. Ištraukus atvėsinti ir tik tada nuimti nuo kepimo popieriaus.

Skanaus ir su artėjančiomis šventėmis!

Šaltinis:  http://pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/

 

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą