Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Desertai > Medaus tortas
Dalintis

MEDAUS TORTAS

Mamos dienoraštis ir pasididžiuojanti namų šeimininkė siūlo pasigaminti minkštą, purų ir be galo skanų medaus tortą


Buvo čia visai neseniai mano gimtadienis. Šeimyniškiai sakė, kad nieko nedaryčiau, neruoščiau, nes per savo gimtadieni reikia ilsėtis ir visi kiti turi šokinėti aplink tave. Net sakė, kad nedaryčiau net torto. Bet kadangi čia daromi tortai retai kada man patinka, pareiškiau, kad jau tortu pasirūpinsiu aš.

Nusprendžiau, kad noriu medaus torto. Prieš metus ar du jau kartą dariau tokį tortą. Bet gavosi taip, kad skanumyną vos ne su elektriniu pjūklu teko pjauti :o) Šį kartą gavosi laaaabai skanus ir minkštas.

Tešlai reikės:

100 gr. sviesto,
1 stiklinės cukraus,
2,5 šaukštų medaus,
1 šaukštelio sodos,
3,5 stiklinės miltų,
2 kiaušinių.

Kremui:

1 litro riebios grietinės (30 %), (kitą kartą darysiu iš 1,5 litro grietinės),
kelių šaukštų cukraus pudros (pagal skonį),
citrinos sulčių (pagal skonį).

Iš pradžių pasiruošime tešlą. Į puodą suberti cukrų, sudėti sviestą supjaustytą gabaliukais ir supilti skystą medų. Puodą statome ant garų vonelės ir nuolatos maišydami kaitiname, kol cukrus beveik ištirps. Masę šiek tiek atvėsiname. Tada po truputį pilame gerai išplaktus kiaušinius ir viską išmaišome. Sodą nugesiname su šiek tiek acto ir supilame į mišinį. Viską gerai išplakti. Suberiame 3 stiklines miltų. Užminkyti tešlą. Tada ją išversti ant miltais pabarstyto stalo ir baigti minkyti tešlą, kol nebelips prie rankų. Jei reikia, įberti daugiau miltų. 

Įkaitinti orkaitę iki 200ºC. Gautą tešlą padalinti į 5 lygias dalis. Atsikirpti 5 kepimo popieriaus lakštus. Ant jų iškočioti lakštus. Lakštai turi būti didesni nei 27 cm  skersmens torto forma. Iškočioti visus lakštus iš karto. Kepti karštoje orkaitėje po vieną 3-4 minutes. Stebėti, kad nesudegtų, nes kepa tikrai labai greitai. Tik ką ištrauktus lakštus reikia iš karto apipjauti naudojant torto formą, nes paskui labai trupės. Likučius pasilikti, bus trupiniai papuošimui.

Dabar reikia pasiruošti kremą. Į didelį dubenį supilti grietinę ir citrinos sultis, suberti cukraus pudrą. Viską plakti iki standumo. Gautu kremu pertepti atvėsusius lakštus. Visą tortą aptepti likusiu kremu ir apibarstyti iš lakštų padarytais smulkiais trupinėliais. Papuošti cukraus pudra.

Skanaus valgymo!

Šaltinis: http://pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/


Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



Arnas Data: 2012-09-04 15:09:53
Auginam bites ir siūlom įsigyti medaus. Garantuoju, kad natūralus ir tikras miško medus. Išpilstytas į kibirėlius. 1 kg - 16 Lt. Kaune, Aleksote arba Garliavoje. Norint įsigyti rašykite a.kelbauskas@gmail.com arba skaminkite 8 604 97061. Parduodame nuo 1 kg iki 200 kg kiekiais.

Vilda Data: 2012-03-19 15:03:32
esu kepusi, skanu nereaaaaaliai

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą