SUMUŠTINIAI SU BANANŲ ĮDARU
Atradau pas draugę vieną receptų žurnalą ir tikrai neblogų receptų (daug dariau, bandysiu po truputį savo atradimais pasidalinti su jumis) :-)
Šis receptas buvo pirmasis, kurį norėjau padaryti, ir paskutinis iš visų norimų, kuriuos išbandžiau :-) Tikrai paprastas, greitai paruošiamas, skanus valgis - lengvai vakarienei karšti, greitiems pusryčiams - jei lieka šaltų sumuštinių :-) Tiesa, gamindama pritaikiau receptą mūsų šeimai: nedėjau medaus, nes dukra alergiška, sūnus juo nesižavi, nedėjau riešutų, nes pati nemėgstu, užtai įdėjau kokoso riešuto drožlių - suteikė sumuštiniui pikantiškumo :-)
Reikės:
8 riekelių duonos skrudinimui,
2 didelių bananų,
2 arb. šaukštelių cukraus (arba 1 valg. šaukštas medaus),
1 arb. šaukštelio kokoso drožlių (arba sauja smulkintų riešutų),
2 didelių kiaušinių,
8 valg. šaukštų pieno,
sviesto ir aliejaus kepti sumuštiniams,
cukraus pudros pabarstyti iškeptiems sumuštiniams.
Gaminimas:
Bananus nulupti, supjaustyti kubeliais, į bananus įmaišyti cukrų ir kokoso drožles, viską išmaišyti. Kiaušinius išplakti šakute su pienu. Sviestą išlydyti keptuvėje kartu su lašeliu aliejaus. Įdarą dėti ant vienos duonos riekelės, apvožti antra rieke, paspausti truputį. Padarytą sumuštinį pamirkyti iš abiejų pusių kiaušinio plakinyje, kepti įkaitintame svieste iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Iškeptą sumuštinį pjauti per pusę, pabarstyti cukraus pudra ir valgyti su pienu, bet skanu ir su arbata :-)
:)
SUMUŠTINIAI SU OBUOLIAIS
Visiems juk būna, kad atsikeli, o šaldytuvas tuščias... Toks mano šis rytas, keli obuoliai, kelios kriaušės ir batono likutis :-( Ir prisiminiau kaip pas draugę valgiau sumuštinius su obuoliais. Pasidariau - toks lengvas, skanus, paprastai ir greitai paruošiamas patiekalas.
Reikės:
8 batono riekelių,
2 vidutinių obuolių,
gabalėlio sviesto,
cukraus, cinamono pagal skonį.
Gaminimas:
Obuolius nuplauti, nulupti žievę, perpjauti per pusę, išpjauti sėklalizdžius ir sutarkuoti burokine tarka. Tuomet į obuolius įdėti cukraus, įberti pagal skonį cinamono (cukraus dėjau nubrauktą valg. šaukštą, cinamono - ant arb. šaukštelio galo), sumaišyti. Ant batono riekelių užtepti truputį sviesto, uždėti obuolių masės. Sumuštinius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą bei kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. - žodžiu, kol batonas taps traškus (aš riekelės kraštelius pačiupinėju :-)).
Skanaus!
|