Pagrindinė dalis:
Menkių filė 480 g
Šparagai 16 vnt.
Sviestas 40 g
Druska
Pipirai
Padažas:
Kiaušiniai 3 vnt.
Sviestas 100 g
Citrinos (sultys) 1 vnt.
Petražolės (plačialapės) 50 g
Krapai 30 g
Druska
Pipirai
Šparagus nuskuskite ir nupjaukite kotukus. Palengva virkite šparagus vandenyje 2-4 minutes, ištraukite, nuvarvinkite ir atvėsinkite.
Kiaušinius kietai išvirkite ir atvėsinkite. Nulupkite ir perpjaukite pusiau. Trynius išimkite, o baltymus smulkiai sukapokite.
Sviestą išlydykite ir įspauskite į jį vienos citrinos sultis, sudėkite smulkintas petražoles, krapus ir smulkintus kiaušinių baltymus. Padažą pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.
Žuvies filė padalinkite į keturis vienodus gabalėlius ir apkepkite juos svieste. Žuvį pagardinkite druska ir pipirais.
Į keptuvę, kurioje kepa žuvis, sudėkite šparagus, kad sušiltų.
Į lėkštes dėkite po 4 šparagus, ant jų užvožkite po žuvies gabalėlį ir apliekite padažu.
Daugiau receptų: