Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Pusryčiai Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    Kiaušiniai pusryčiams  
   
avatar
Vitlija

Pranešimai: 9153

2013-12-03 11:12:46
Kiaušiniai pusryčiams

Kokius kiausiniu gaminimo budus zinote?




(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)



Paveikslelis


Paveikslelis


Paveikslelis

FORUMO KONKURSAI:





Cituoti

 
     
   
avatar
Julijana

Pranešimai: 2087

2013-12-03 13:12:47

Be lukšto virti kiaušiniai

Šiam virimo būdui reikia imti tik labai šviežius kiaušinius, kurių baltymas klampus. Vienu metu plačiame neaukštame puode arba gilioje keptuvėje virkite ne daugiau kaip 4 kiaušinius.

♦ Į 1 l vandens įberkite 10 g druskos, įpilkite 50 ml acto, užvirinkite. Kaitrą sumažinkite iki mažiausios – vanduo jokiu būdu neturi kunkuliuoti. Kiaušinį įmuškite į atskirą indelį, geriau būtų su piltuvėliu. Naudodamasi piltuvėliu, supilkite kiaušinį ir uždenkite puodą dangčiu. Išjunkite ugnį ir palikite uždengtą puodą 3–3,5 minutėms. Baltymas bus išviręs, o trynys liks skystas.

♦ Paimkite gabalėlį maistinės plėvelės, patepkite ją aliejumi, įmuškite kiaušinį. Galite pabarstyti druska ar įberti kitų prieskonių. Paskui maišelį labai stipriai užriškite. Dėkite į lėtai verdantį vandenį ir 3–3,5 min. virkite.

Gruzdinti kiaušiniai

 Į gilų indą įpilkite aliejaus ir gerai jį įkaitinkite. Kiaušinį įmuškite į atskirą indelį, tada atsargiai supilkite į aliejų. Iš karto užverskite baltymo kraštus ant trynio. Kepkite 1–1,5 minutės. Išimkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.




Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Elžbieta

Pranešimai: 749

2013-12-03 13:12:08

O čia tiesiog kietai išvirti kiaušiniai, tik įdomesnės formos




(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)



(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)





Cituoti
 
     
   
avatar
Vitlija

Pranešimai: 9153

2013-12-04 09:12:10

Julijana

Be lukšto virti kiaušiniai

Šiam virimo būdui reikia imti tik labai šviežius kiaušinius, kurių baltymas klampus. Vienu metu plačiame neaukštame puode arba gilioje keptuvėje virkite ne daugiau kaip 4 kiaušinius.

♦ Į 1 l vandens įberkite 10 g druskos, įpilkite 50 ml acto, užvirinkite. Kaitrą sumažinkite iki mažiausios – vanduo jokiu būdu neturi kunkuliuoti. Kiaušinį įmuškite į atskirą indelį, geriau būtų su piltuvėliu. Naudodamasi piltuvėliu, supilkite kiaušinį ir uždenkite puodą dangčiu. Išjunkite ugnį ir palikite uždengtą puodą 3–3,5 minutėms. Baltymas bus išviręs, o trynys liks skystas.

♦ Paimkite gabalėlį maistinės plėvelės, patepkite ją aliejumi, įmuškite kiaušinį. Galite pabarstyti druska ar įberti kitų prieskonių. Paskui maišelį labai stipriai užriškite. Dėkite į lėtai verdantį vandenį ir 3–3,5 min. virkite.

Gruzdinti kiaušiniai

 Į gilų indą įpilkite aliejaus ir gerai jį įkaitinkite. Kiaušinį įmuškite į atskirą indelį, tada atsargiai supilkite į aliejų. Iš karto užverskite baltymo kraštus ant trynio. Kepkite 1–1,5 minutės. Išimkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.


vakar isbandziau tuos be lukstu "Pašot"  kiausinius, man patiko tik vidus :) bet va, ka pamirsau, ACTA! {#}

na o gruzdintus kas bande? :)))




Paveikslelis


Paveikslelis


Paveikslelis

FORUMO KONKURSAI:





Cituoti

 
     
   
avatar
Julijana

Pranešimai: 2087

2013-12-04 09:12:25

Vitlija

vakar isbandziau tuos be lukstu "Pašot"  kiausinius, man patiko tik vidus :) bet va, ka pamirsau, ACTA! {#}

na o gruzdintus kas bande? :)))


Savotiskas toks skonis, bet man nelabai, nemegstu gruzdintu valgiu




Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
DONATE

Pranešimai: 4147

2013-12-04 11:12:19


Aš be lukšto esu virusi ir valgiusi kiaušinių, bet į vandenį acto nepyliau. Kiaušiniai savo formą praranda ir paruošti forma primena keptus, tik be riebalų ir nepaskrudę būna. Man tokie patinka, vyras nemėgsta (todėl nelabai ir verdu turbūt :)).  Priklausomai nuo virimo trukmės, trynys būna skystas arba tvirtas (aš renkuosi tvirtą).
Atrodo maždaug taip {#}




(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)



Paveikslelis



Cituoti
 
     
   
avatar
Elžbieta

Pranešimai: 749

2014-06-21 23:06:51

O čia receptas įdarytų kiaušinių. Tinka ir pavasariniams pusryčiams ir užkandžiams.

Reikia:

2 kiaušinių,

apie 1 stiklinės jaunų dilgėlių,

2 šaukštelių majonezo,

svogūnų laiškų,

druskos ir pipirų.

Kiaušinius virti apie 6 min. Dilgėles aplieti karštu vandeniu. Svogūnų laiškus ir dilgėles supjaustyti kuo smulkiau. Nuluptus kiaušinius perpjauti pusiau ir išimti trynius, kuriuos gerai sutriname. Įdedame majonezo bei susmulkintus žalumynus, pagal skonį pasūdome ir papipiriname. Visą šitą įdedame į baltymus.




(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)





Cituoti
 
     
 

Atsakyti

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą