Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNÄ–LIS      Naujienos      LiniuotÄ—s      Forumas     
 
Forumas > Paauglys Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    Paauglystė.Sunkus laikotarpis  
   
avatar
mangirde

Pranešimai: 79

2006-09-08 22:09:13
Paauglystė.Sunkus laikotarpis
manau cia galetu pabendrauti ir paaugliuku mamytes, ir kitos, pasidalinti ispudziais, kaip jus jautetes paauglysteje?..as pati auginu 13 metu sunu..jau didelis..tad ir problemu daug, galetume kartu jas gvildenti..jei kas prisijungtu...



Cituoti
 
     
   
avatar
Laura*M

Pranešimai: 4465

2006-09-09 00:09:49

Mano vaikiukas dar mazas, bet turiu seseri, kuri augina trylikameti. Nezinau, kaip jai tai pavyksta, bet jos paauglys visai nepaaugliskas! Ji praktiskai neturi jokiu problemu su juo, na, gal tik truputi yra tinginukas, tingi mokytis. Gali buti, zinokite, kad tai ir yra priezastis, kad jis toks ramus, ir visai nesidomi blogais dalykais. Paprasciausiai jis tingi! jam geriau sedet namie ir zaisti kompiuteriu ar ziureti televizoriu...:) Bet tie paauglystes sindromai dar gali ishrysketi veliau, nezinia... As manau, su paaugliu reikia daug kalbeti, nebijokite parodyti, kad gerbiate jo jausmus ir jums svarbi jo nuomone. Taip kaip bunant mazam buvot jam aukle, dabar turite buti jam drauge. Labai svarbu, kad paauglys nebijotu su jumis pasisneketi, ishsakyti savo nuomone. Klaida gali buti net jei viena karta ji skaudziai nubausite uz padaryta klaida, ar negerbsite jo nuomones. Kita karta paauglys ims viska nuo jusu slepti ar meluoti. Jei nesutinkate su jo nuomone, nepulkite irodyneti savo, jam gali pasirodyti, kad esate pries ji. Tiesiog pasakykite, kad taip nemanote ir pasiulykite padiskutuoti. Taip pat leiskite tureti jam maza asmenini pasauli, tyliai ji sekite, taip, kad jis nepastebetu. Nepamirskite, kad kiekvienas turi patirti ta paauglisku klaidu perioda, jus tikrai gal nepajegsite to sustabdyti ar ta perioda perzengti be jokiu pasekmiu, jus galite tik tam ruostis ir stengtis tas pasekmes susvelninti savo kantrybes pagalba. Sekmes ir stiprybes jums!



Cituoti
 
     
   

kažkas

Pranešimai: 479

2006-10-12 16:10:49

Auginu tris nuostabius vaikiukus. :wink: Vienas jau kaip ir suaugęs-19 metų,studentas jau.Neturėjau jokių problemų.Kitam-15 metų irgi be jokių problemų.Mažoji -tuoj tuoj bus 10 metų.Na gal dar ir nepaauglė? :roll: :roll: Bet jau savo nuomonę turi.



Cituoti
 
     
   
avatar
Aura G

Pranešimai: 953

2006-10-12 17:10:15

"kažkas"

Auginu tris nuostabius vaikiukus. :wink: Vienas jau kaip ir suaugęs-19 metų,studentas jau.Neturėjau jokių problemų.Kitam-15 metų irgi be jokių problemų.Mažoji -tuoj tuoj bus 10 metų.Na gal dar ir nepaauglė? :roll: :roll: Bet jau savo nuomonę turi.
Dar viena triju vaiku mama :) dziaugiuosi, kad musu vis daugiau.



Cituoti
 
     
   

kažkas

Pranešimai: 479

2006-10-12 17:10:16

"Aura G"

Dar viena triju vaiku mama :) dziaugiuosi, kad musu vis daugiau.
Ir matau ne vien mažiukų mamos. :wink:



Cituoti
 
     
   

zivile

Pranešimai: 15

2006-10-13 17:10:40

sveikos mamytes.Labai apsidziaugiau radusi man tokia svarbia tema.Mano vyresnelei 11 metu.Matau,kaip ji keiciasi,ne tik isore,bet ir vidumi.Virsta grazia mergina.Taip norisi,kad laikas sustotu.Jau ir rupesteliai jos darosi nebe vaikiski.Daznai prsvirksta,sako,kad draugai jos nemegsta,nenori bendrauti.Kai ji taip kalba,sirdis plysta.Gaibut as per daug imu i galva?Kaip manote?



Cituoti
 
     
   
avatar
Laura*M

Pranešimai: 4465

2006-10-14 00:10:21

Pasikalbek, pabandykit kartu pagalvoti, kodel jos nemegsta? O gal jai tik taip atrodo? Gal kaip tik drauges ko nors pavydi? Viska galima ishspresti, reikia tik kalbeti, kalbeti, ir ieskoti iseiciu...



Cituoti
 
     
   
avatar
mangirde

Pranešimai: 79

2006-10-14 12:10:08

maniskis irgi skundziasi, kad jo klasiokai nemegsta, nes darosi toks vyriskas, taip greitai auga..bet daug kalbame, bandome spresti visas problemas kartu



Cituoti
 
     
   

zivile

Pranešimai: 15

2006-10-16 09:10:19

Kartais atrodo,kad ji jauciasi ir musu nemylima.Nors stengiuosi kuo dazniau kartoti,kaip ja myliu.Yra ir dar viena beda,man vis atrodo,kad vyras ja per daug spaudzia,del mokslo,tvarkos.Del sito mes neretai susipykstam.Bijau,kad jis neperlenktu lazdos.Tiesiog matau,kad jis nori apsaugoti ja nuo klaidu,kurias padare savo vaikysteje.Bet juk kiekvienas turime praeiti savo gyvenimo mokykla ir mokytis is savo klaidu.



Cituoti
 
     
   

kažkas

Pranešimai: 479

2006-10-16 10:10:02

Sveika zivile. :lol: Mano panašus buvo didysis.Irgi vyras kaip pirmą labai spaudė dėl mokslų,kol pats atsitokėjo paskui.Dabar jis kaip tik manje ramina daugiau.Aš po šeštadienio pasilankymo pas jį,labiau pergyvenu,kad gal meilė trukdo mokytis?O vyras kaip tik manme dabar ramina,kad pažiūrėk kaip mažai mokėsi gimnazijoje ir kaip gerai baigė.Ir dabar universitete susitvarkys pats.Nors man visai kitaip atrodo. :cry: O su draugais irgi vyresniukui buvo sunku.Turėjo klasėje tik vieną draugą.Kai jie išaugo,jau gal 11-12 klasėje,kitaip pradėjo bendrauti,draugai pasipylė-ui.Jei per 18 gimtadienį jų buvo apie 40.O tarp mergaičių irgi vyksta šiokia tokia konkurencija.Kaip pasižiūriu į mažąją tai ten tokia kova tarp jų vyksta. :shock: Ir nesuprantu kuri čia draugė,kuri priešė? :?



Cituoti
 
     
   
avatar
Laura*M

Pranešimai: 4465

2006-10-16 16:10:47

Mane mama taip pat labai prie mokslu spausdavo, ir i muzikos mokykla verte eiti, nors ir labai jos nemegau... Mokslus uzbaigiau vidutiniskai, muzikos mokykla baigiau, bet muzikante nesu ir nebusiu. Bet vistiek dziaugiuosi, kad siek tiek mama paspausdavo, dabar galiu tuo pasididziuot, o be to tai gerai mano bendrajam ishsilavinimui. Taip pat mama samdydavo privacius repetitorius dalykams kurie maziau sekdavosi. Tikiu, kad buciau mokykla baigusi desimtukais, jei tik nebuciau buvusi tinginiuke... Manau, kad mokytis vaikus reikia paskatinti, ne versti per jega, bet skatinti, nuolat kartoti, kad tai bus reikalinga, o jei vaikas visai tingi mokytis, gal ir rimtesniu priemoniu imtis, (aisku ne musti). Jus geriausiai savo paaugli pazystate ir zinote kaip ji paveikti.



Cituoti
 
     
   

kažkas

Pranešimai: 479

2006-10-16 16:10:20

Tai aš saviškius visus tris verčiau groti.Bet du vyresnieji jau baigė muzikos mokyklas ir dabar labai patenkinti.Nevalgo iš to duonos,bet bendram išsilavinimui ne prošal. :wink: Ir matematika nuo to tik geriau sekasi. :oops: Mažasis dabar gali dainuoti gimnazijos chore.Didysis groja gitara ir dainuoja. :wink:



Cituoti
 
     
   
avatar
Laura*M

Pranešimai: 4465

2006-10-16 22:10:30

Labai gerai:) Kuo daugiau paauglys turi uzsiemimo, tuo maziau ji niurios mintys ir "kipsiukai" lanko..



Cituoti
 
     
   

zivile

Pranešimai: 15

2006-10-17 08:10:45

Vadinasi mes darome klaida manydami,kad jei tures daugiau uzsiemimu nukentes mokslai?Nes dabar neleidziame lankyti daug bureliu kol nepageres pazymiai.Visuomet maniau,kad pirmiausia turi gerai mokytis,o po to kiti dalykai.O ypac mergaite.Bet dabar matau,kad klystu<nes ji likusia dienos dali praleidzia kieme arba prie kompiuterio.Taciau ji pati nerodo jokios iniciatyvos ka nors veikti daugiau.



Cituoti
 
     
   

kažkas

Pranešimai: 479

2006-10-17 15:10:06

"zivile"

.Taciau ji pati nerodo jokios iniciatyvos ka nors veikti daugiau.
Tai gal neranda sau tinkamo širdžiai užsiėmimo?Ar daug bandė? :wink:



Cituoti
 
     
   
avatar
Laura*M

Pranešimai: 4465

2006-10-17 15:10:55

As manau, kad uzklasiniai uzsiemimai labai svarbu ir jei neleisite ju lankyti tikrai nemanau, kad ji labiau kibs i mokslus, kaip tik prades pati sau ieskotis kitokiu uzsiemimu, kurie gali buti ne tokie naudingi... Be to, lankydama uzklasine veikla ir darydama tai ka megsta, ji kartu ir ismoksta dirbti, susiranda geru draugu su kuriais gali tuo paciu metu (tai yra dirbdama) pabuti. O, kad neapleistu mokslu, tereikia abiem susesti ir paskirstyti laika, kada mokytis, kada eiti i bureli, susitvarkyti ir likes laikas laisvalaikiui. As budama 15 metu lankiau muzikos mokykla, sokius, dramos bureli, dar savaitgaliais eidavau padirbeti pas mama i darba, taip pat laiko likdavo su draugem susitikt ir kartais i diskoteka nueit. Tikrai negalvoju, kad buciau daugiau laiko prie mokslu praleidus prie mokslu, jei viso to nebuciau darius... Kaip tik kai mazai ka veikiame, visai aptingstame... Jaunas zmogus turi neribotas galimybes suspeti viska. Jau mes, kai turime vaikais, namais rupintis ir i darba eiti gal nelabai laiko tam laisvalaikiui randam, bet ir tai, jei tik yra noras... P.S. Pries egzaminus ar didesnius kontrolinius aisku galima uzklasine veikla pristabdyti ir daugiau pasedeti prie knygu.



Cituoti
 
     
   

zivile

Pranešimai: 15

2006-10-19 08:10:39

Pirmiausia labai aciu visoms kad susidomejote mano problema ir radote laiko atsakyti.Taip mano mergyti isbande daug uzsiemimu,soko dainavo,piese.Taciau tai trukdavo tik apie menesi.Tuomet ji sakydavo,kad nenori,nebeidomu.Klausynedavau,gal kas tasitiko,bet ji neigdavo.Sakydavo,kad nebenori ir taskas.as ir nespausdavau,nes turiu labai karcios asmenines patirties.Augau nedideliame miestelyje,gydytoju seimoje,todel turedavau dalyvauti visur,konkursuose,olimpiadose,bureliuose.Man tikrai gerai sekdavosi.Bet kaip as viso to nekenciau!!!!!!uch,kai pasakiau tai garsiai net palengvejo.As tiesiog pervargdavau,nuolat skaudejo galva,atsirado skrndzio opa.Tevai aisku veziojo pas gydytojus,bet niekuomet niekas nepaklause,kas is tikruju yra.Todel dabar stengiuosi niekuomet nespausti savo mergaites<kad darytu tai,ko nenori.Tikrai nelinkiu jai praeiti ta pragara,koki perejau as.Dabar po pamoku ji sportuoja,piesia.Tikiu,kad ateis laikas ir ji pati atras tai,kas jai tikrai patinka.atsiprasau,bet tai isejo kaip mazyte ispazintis.Niekam to nesu sakiusi,matyt per atstuma lengviau.Keista,bet dabar rasydama verkiu........



Cituoti
 
     
   

kažkas

Pranešimai: 479

2006-10-19 09:10:25

zivile,tikrai per atstumą lengviau išsakyti savo mintis.Aš jau irgi įsitikinau. :wink: Pas tave dukrelė turbūt vienturtė?Ir ko tu taiop pergyveni?Lanko vaikas sportą,piešia ir gana. :wink: Man tai galvos skausmas su didžiuoju.Rūpužiukas įpratęs viską daryti paskutinę naktį.Vis pasisekdavo.O čia universitete jau visi atsiskaitę informatikos,o jis kažko dar tempia.Dar likę dvi savaitės jam.Tai nieko ir nebūtume žinoję,jei ne kambariokas būtų pasakęs. :wink: Vyras ramina,kad ir gimnazijoje kiek jis mokėsi,bet baigė tai gerai.Egzaminams visai nesiruošė.nu bet išlaikė gerai.Sunku besukontroliuoti per atsumą. :wink:



Cituoti
 
     
   
avatar
mangirde

Pranešimai: 79

2006-10-19 15:10:16

o manasis buvo pradejes ir sportinius sokius lankyti..ir molio lipdymo bureli, neturi pastovumo kazkokio, vis meta, blaskosi, bandyta kalbeti, bet tas pats, mokosi neblogai, bet pamoku ruosai skiria daug laiko, nors uztenka laiko ir prie kompiuterio pabuti ir lauke su draugais.



Cituoti
 
     
   
avatar
Aura G

Pranešimai: 953

2006-10-19 16:10:07

"zivile"

Pirmiausia labai aciu visoms kad susidomejote mano problema ir radote laiko atsakyti.Taip mano mergyti isbande daug uzsiemimu,soko dainavo,piese.Taciau tai trukdavo tik apie menesi.Tuomet ji sakydavo,kad nenori,nebeidomu.Klausynedavau,gal kas tasitiko,bet ji neigdavo.Sakydavo,kad nebenori ir taskas.as ir nespausdavau,nes turiu labai karcios asmenines patirties.Augau nedideliame miestelyje,gydytoju seimoje,todel turedavau dalyvauti visur,konkursuose,olimpiadose,bureliuose.Man tikrai gerai sekdavosi.Bet kaip as viso to nekenciau!!!!!!uch,kai pasakiau tai garsiai net palengvejo.As tiesiog pervargdavau,nuolat skaudejo galva,atsirado skrndzio opa.Tevai aisku veziojo pas gydytojus,bet niekuomet niekas nepaklause,kas is tikruju yra.Todel dabar stengiuosi niekuomet nespausti savo mergaites<kad darytu tai,ko nenori.Tikrai nelinkiu jai praeiti ta pragara,koki perejau as.Dabar po pamoku ji sportuoja,piesia.Tikiu,kad ateis laikas ir ji pati atras tai,kas jai tikrai patinka.atsiprasau,bet tai isejo kaip mazyte ispazintis.Niekam to nesu sakiusi,matyt per atstuma lengviau.Keista,bet dabar rasydama verkiu........
Tam mes cia ir snekames, kad issakytume, kas ant sirdies guli. As ir pati mazai pasakoju, kaip pora metu vargau su 12 metu paaugle dukra. Buvo susidejusi su bloga kompanija, vyresniais berniukais, kurie trese is jos ir jos drauges pinigus, prasydavo, kad sumoketu uz kompiuterine. Jos ir is namu pradejo vagiliauti. nezinojau, ka ir daryti. Padejo tai, kad uzrasiau net i 3 burelius, 2 sporto ( baseina ir karate) ir rubu dizaina. Gerai, kd jai jie patiko. Kruvis buvo didziulis, kiekviena diena po 1-2 uzsiemimus. Neliko laiko kompanijai, ir ji paliko ja ramybeje. Pasikeite mergaite, dabar jai sesiolika. Esame geriausios drauges, ji ir pati nenori prisiminti tu metu. O as manau, kad tai man labai pasiseke, nes nezinia, kuo galejo baigtis...



Cituoti
 
     
 

Atsakyti

Puslapiai 1 2 3
 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisÄ—s saugomos, 2010

StruktÅ«ra     RaÅ¡ykite mums     Reklama     AtsakomybÄ—s ribojimas     Apie projektÄ…