Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Vaikų ligos Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    Skarlatina  
   
avatar
kaulai

Pranešimai: 9349

2008-04-01 22:04:09
Skarlatina
Įmetu informaciją apie skarlatiną iš Medicinos enciklopedija - V., 1993, t.2

(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)


(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)




Cituoti
 
     
   
avatar
kaulai

Pranešimai: 9349

2008-04-18 18:04:02

Konkreti patirtis. Vaikas karščiavo tris dienas, skaudėjo gerklę, nes buvo pakilusi angina. Nekosėjo. Antrą sirgimo dieną veidukas tapo raudonas, išskyrus vietas aplink burnytę, išbėrė smulkiais, kaip manai, raudonais taškeliais rankų kelis tarpupirščius, kelėnukus. Labai nežymus bėrimas buvo matomas ant pilvo, visų rankyčių. Bėrimas dingo po 3 dienų. Vaikas visą savaitę gulėjo lovos rėžime, 10 d. gėrė antibiotikus. Po to apsilankymas pas gydytoją, kraujo, šlapimo tyrimas. Darželio lankyti negali 21 d. Šlapimo tyrimai turi būti atliekami 4 kartus kas savaitę po antibiotikų kurso. Tik odelė nesilupo, nors pagal skarlatinos aprašymą - turėjo.



Cituoti
 
     
   
avatar
Vitlija

Pranešimai: 9153

2012-05-30 19:05:14

Nikitai prasidejo skarlatina, buvo temperaturos, tai pagalvojau,kad persalo, tada suprakaitavo nakti visas ir atsirado spuogiukai, ponasus i prakaitine...bet kai apsilankeme pas daktare,pasake,kad tai skarlatina, nors nekosijo, bet gerkle sake raudona. Dabar gersime antibiotikus VIT C, ledinukus nuo gerkles ir po savaites vel pas daktariuke.


Paveikslelis


Paveikslelis


Paveikslelis

FORUMO KONKURSAI:





Cituoti

 
     
   
avatar
Renatyte

Pranešimai: 9980

2013-01-22 20:01:55

Prasirgo ir maniškis , bet sakyčiau , ne taip baisiai jam buvo , kaip enciklopedijoje parašyta {#}

Pažinau ligą tik tada kai liežuvis pasidarė su raudonais gumbuliukais .... Prieš tai su greituke važiavom pas gyd , nes išbėrė visą smulkiai smulkiai , ir veidukas buvo būtent toks kaip nuotraukoje enciklopedijoje ( o tuo metu buvo kalbama apie tas mirtis su bėrimais , tai šakės kiek strioko turėjau {#} , tempa beveik 40 ir nenusimuša niekaip , po truputį bėrimas ryškėja ...{#} ) , bet ten neįvardijo ligos {#} . Internete įsivedžiau kažką apie liežuvio bėrimą, ir taip išsiaiškinau kas per liga, ir  kai nuėjom pas savo gyd, jau pati pasakiau kas pas mus per liga, tai tik patvirtino {#} ... pirmas vaikas buvom pas mus tais metais (pernaiberods ), po to , jau po mūsų , girdėjau , kad ir daugiau buvo sergančiųjų {#}



Mamukynas -Namai, šeima, vaikai, laisvalaikis, moteris



Cituoti
 
     
   

alfa

Pranešimai: 3

2013-05-10 11:05:48

Mes kai sirgom, tai ryskaus berimo nebuvo. Buvo raudna gerkle, temperatura ir liezuvi avietines spalvos.  Gydytoja sake, kad yra tokia ligos forma, kai berimo nesimato. Bet liezuvis tai buvo kaip enciklopedijose :)






Cituoti
 
     
 

Atsakyti

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą