Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNÄ–LIS      Naujienos      LiniuotÄ—s      Forumas     
 
Forumas > Mano gimdymo istorija 2008 m. Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    Nebenoriu prisiminti gimdymo...  
   
avatar
Polia

Pranešimai: 14

2008-06-08 22:06:08
Nebenoriu prisiminti gimdymo...
Mano dukrytei jau dveji metai. Linksma, nepaprastai savarankiška ir užsispyrusi mergytė. Laukdamasi prisiskaičiau mamų prisiminimų apie gimdymus, koks tai nepaprastas, palaimintas, stebuklingas laikas. Labiausiai įsiminiau tai, kad kūdikiui tai dar svarbesnis momentas ir nuo to ar jam mama padeda, ar tik kenčia skausmus, dažnai priklauso ir tolimesnis vaiko vystymasis, ryšys su mama ir t.t. Buvau nusiteikusi gimdyti pati (gydytoja rekomendavo cezario pjūvį, nes mano pirmas vaikas gimė būtent taip) ir kuo labiau padėti kūdikėliui ateiti į šį pasaulį. Deja, ne viskas yra taip, kaip gali įsivaizduoti. Taigi, kai sąrėmiai kartojosi kas 5 minutės, nuvykstu į ligoninę. Kadangi norėjau gimdyti pati, mane pasiuntė atlikti visų tyrimų: laiptais į pirmą aukštą - echoskopijai... laukti eilėje ant medinės kėdės... po to - vėl laiptais į trečią aukštą... širdelės tonų tikrinimas... kraujo tyrimas iš piršto, iš venos... širdies kardiograma - gulėt ramiai ant nugaros, nesvarbu, kad sąrėmiai kas 2 minutės ir gulėt negali - dūsti... privalai gulėti... pabaigai - klizma... pasako: "susitvarkai, į dušą ir į gimdyklą laukti"... susitvarkiau... sąrėmiai lenkia prie žemės... eiti jau nebeįmanoma... nulinguoju iki akušerės ir prašau nuskausminamųjų... apšaukia, kad kaklelis atsidaręs dar tik 3 cm, gimdysiu greičiausiai tik po gerų 5 val ir nėra ko čia prašinėti, vaistai bus tada, kai jų reiks... visi rūbai kruvini... isterija jau čia pat... o dar tos klizmos pasekmės!!!... nuo gimdyklos iki tualeto ~10 metrų... tuo metu tai jau tolygu 10 kilometrų... penktą kartą parsivilkus į gimdyklą susmukau ant grindų ir supratau, kad vėl reikia eiti... po lova pamačiau "naktipuodį"... pasinaudojau juo... įėjo akušerė ir sukėlė siaubingą skandalą: "kas bus jei visos gimdykloje ims šikti!!! Greitai varai į tualetą!!!"... Nulingavau... Akušerė atbėgusi prie durų dar pašaukė: "kol nesusitvarkai iš čia neišeini!!!"... sėdžiu... sąrėmiai... sąrėmiai... sąrėmiai... akyse juoda... Ir čia staiga patikėjau, kad egzistuoja angelai... už durų išgirdau gydytojos balsą: "kodėl ten taip dejuoji? gal ten gimdai?"... Ji mane, galima sakyti, kad ant rankų parnešė į gimdyklą... po 12 minučių man ant krūtinės padėjo patį nuostabiausią pasaulio kūrinį... Štai ir visa gimdymo istorija, kurios net prisimint nesinori. Mano prisiminimai prasideda nuo to momento, kai mažąją padėjo ant krūtinės... stebėjau kaip ją svėrė, matavo, rengė, vystė... po to turėjome gerą valandą abi nurimti ir pabūti šalia. Mažoji gulėjo per ištiestos rankos atstumą ant stalo ir mėlynomis mėlynomis akutėmis žiūrėjo į mane vis kaišiodama liežuvį... O aš norėjau verkti: "mažyte tu mano, visai tau nepadėjau gimti, viską turėjai nuveikti pati ir dar atlaikyti mano nervinę įtampą... kiek tu visko jau atlaikei..."



Cituoti
 
     
   
avatar
jurgituks3

Pranešimai: 1506

2008-06-09 10:06:16

Nu saunuole,kad tiek istverei. Negana visus gimdymo skausmus turejai atlaikyti,bet dar ir toki ziauru personala :schockiert: .Neisivaizduoju,kaip tokie besirdziai gali dirbt tokioj istaigoj,karviu jiem tik melzt :motz: .

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

Liuka

Pranešimai: 2721

2008-06-09 15:06:16

vaje.... kur čia toks personalas????

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Valll

Pranešimai: 1354

2008-06-09 16:06:02

Net apsiverkiau.... taip primine mano pirmąjį gimdymą... Šaunuolė, kad vis dėlto tiek daug dėl savo mažosios padarei :streichel:



Cituoti
 
     
   
avatar
Polia

Pranešimai: 14

2008-06-09 20:06:37

"jurgituks3"

Negana visus gimdymo skausmus turejai atlaikyti,bet dar ir toki ziauru personala :schockiert: .Neisivaizduoju,kaip tokie besirdziai gali dirbt tokioj istaigoj,karviu jiem tik melzt :motz: .
Tai, kad tų gimdymo skausmų jau nebepamenu :roll: Išsitrynė iš atminties iš karto, kai tik gimė mano mažoji :) O personalas iš tiesų nuostabus, va tik ta viena akušerė... trūksta žodžių. Užtat gydytojai per dukrytės gimtadienį nunešim gėlių. Elenytė jau bus didelė ir galės pati jas įteikti mūsų angelui gelbėtojui.



Cituoti
 
     
   
avatar
Polia

Pranešimai: 14

2008-06-09 20:06:26

"Liuka"

vaje.... kur čia toks personalas????
provincijoje...



Cituoti
 
     
   
avatar
Polia

Pranešimai: 14

2008-06-09 20:06:03

"Valll"

Net apsiverkiau.... taip primine mano pirmąjį gimdymą... Šaunuolė, kad vis dėlto tiek daug dėl savo mažosios padarei :streichel:
Tai, būtent, kad NIEKO nepadariau. Ir dabar liūdna dėl to. Turėjau jai padėti, būti su ja, o aš buvau kažkokiame fiziologiniame košmare ir psichologinėje isterijoje...



Cituoti
 
     
   
avatar
interi100

Pranešimai: 1580

2009-03-13 12:03:56

dieve juk tai siaubinga. :schockiert: :schockiert: toks personalas????

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
 

Atsakyti

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisÄ—s saugomos, 2010

StruktÅ«ra     RaÅ¡ykite mums     Reklama     AtsakomybÄ—s ribojimas     Apie projektÄ…