Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Vasaros kosmetika

Dalintis

Vasara be saulės – ne vasara. Todėl norisi kuo geriau pasirengti šiai draugystei, nes kaip tik saulės spinduliuose dažnai mąžta odos bėdos, spuogeliai, alergijos. Tačiau svarbu nepamiršti ir saugumo priemonių, iš kurių keletą rastume tarp visiškai natūralių substancijų.
Ar žinojote, kad tam tikri augaliniai aliejai odoje sudaro natūralų filtrą, padedantį apsisaugoti nuo kenksmingų saulės spindulių? Be abejo, jų SPF apsauga nedidelė, todėl šie aliejai jokiu būdu nėra skirti saulės vonioms. Tačiau tepami prieš įdegio kremą, po deginimosi ar naudojami kasdieną jie puikiai padeda mėgautis vasara su saule.

Mangų sviestas yra kietesnės konsistencijos aliejus, tačiau naudojamas mišiniuose jis efektyviai maitina odą, apsaugo nuo senėjimo, atstato odos elastingumą, drėgmę, ypač tinka po saulės vonių. Nepakeičiama natūrali apsauga nuo UV spindulių.

Sviestmedžių aliejus mišiniuose su skystais aliejais puikiai tepasi ant odos ir ją maitina, saugo nuo uždegimų, išsausėjimų. Tinkama priemonė nuo šalčio ir alinančios saulės spindulių poveikio.

Kokosų aliejus – pats vasariškiausias ir vėsiausias aliejus, gerai drėkinantis odą, stiprinantis jos audinį, balansuojantis riebalų kiekį. Puiki tarnauja vengiant kenksmingo saulės spindulių poveikio.

Sezamų aliejus tinka visiems odos tipams, giliai maitina, drėkina, stabdo senėjimo procesus, padeda odai atsinaujinti. Šis aliejus yra puikus natūralus kenksmingų saulės spindulių filtras.

Alyvuogių kauliukų aliejus rekomenduojamas blyškiai, sausai, išvargusiai odai. Jis lengvai šildo, skatina kraujotaką, pripildo odą gyvybės. Kartu su kitais aliejais saugo nuo nudegimų saulėje.

Avokadų aliejus yra tobulas sausai, suskirdusiai ir vystančiai odai. Giliai prasiskverbia į ją ir drėkina, minkština, saugo nuo uždegimų. Tinka slepiantis nuo žalingo saulės poveikio (galima maišyti sezamo, alyvuogių ir avokado aliejus).

Simondsijų (jojobos) aliejus tinka visiems odos tipams, todėl gali būti naudojamas jai maitinti, drėkinti, jauninti, taip pat raminti sudirgimams po skutimosi. Tinka prieš saulės vonias ir po jų (puikiai dera su avokadų aliejumi).

Makadamijų riešutų aliejus gerai išsaugo odos drėgmę, minkština ją ir neleidžia pažeisti kenksmingiems saulės spinduliams.

Abrikosų kauliukų aliejus – tai  labai lengvas ir vasariškas aliejus, kuris gerai susigeria į odą ir tinka visiems jos tipams. Drėkina išsausėjusią odą, mažina uždegimus, padeda nudegus saulėje.

Ištirta, kad natūralią SPF apsaugą suteikia šie augaliniai nerafinuoti aliejai:

Tamanu (foraha) aliejus 18-22 SPF;
Sviestmedžio aliejus iki 6 SPF;
Makadamijų aliejus iki 6 SPF;
Sezamų aliejus iki 4 SPF;
Simondsijų (jojobos) aliejus iki 4 SPF;
Avokadų aliejus iki 4 SPF;
Kokosų aliejus 2 SPF;
Mango sviestas 2 SPF.


Svarbu! Vasarą į šalį reiktų atidėti citrusinius eterinius aliejus (apelsino, citrinos, bergamotės, žaliosios citrinos, greipfruto ir pan.), taip pat jonažolės preparatus, nes reaguodami su saulės spinduliais šie gali sukelti alergines reakcijas, paskatinti pigmentinių dėmių atsiradimą.

Šaltinis:
http://www.patisau.lt/2010/06/vasaros-kosmetika.html

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą