Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

mažylių lavinimas: gamtos ,,valgiaraščio" kortos

Dalintis

Mano vyresnė dukra labai mėgsta bendrauti ( kaip ir visi vaikai turbūt). Žaidimai be vaidinimo, istorijos ar pokalbio jai neįdomūs. Vienai žaisti jai labai "sunku":) Kadangi jau labai labai atsibodo ( man ) žaisti princeses, karalaites ir šeimą - griebiausi šiaudo. Nusprendžiau pasigaminti kortas ir pradėti pratinti ją prie stalo žaidimų.
 


Bandžiau Norą sudominti "UNNO" ( nes tai buvo vienintelės kortos kurias radau namie), bet kol  kas ji suvokia tik spalvos sutapimo principą ir jas vis skirstydavo pagal spalvas:) Tada nusprendžiau pagaminti tokias kortas, kurias ji tikrai supras - apie žvėrelius.

 

 


Vaikai maisto parduotuvėje dažniausiai prašo saldumynų ir lipdukų. Mes turim knygą, nupirkau kai ji gulėjo ligoninėje. Knyga labai smagi ir pravarti - nes dabar, kai Nora prašo beprasmių lipdukų visada atsakau, kad namie jų pilna knyga. Žinoma galima naudoti ir piešinius ir karpinius iš žurnalų, bet jai dabar lipdukų laikas...

 

 

 

 

 


Kortas gaminau iš kartono. Apklijavus folija tik dėl to, kad Nora galėtų "įsitraukti" į procesą. O ji visada už "procesą" jeigu  kas nors blizga:)

Mintis iš labai gero puslapio  E is for Explore . Gamtos maisto piramindės principas labai smagiai žaidžiasi su popierinėm stiklinaitėm, bet tokių neturėjau tai gaminau kortas.

 

 

 

 

 

 


Taigi principas - išrinkti maždaug po 4 (ar daugiau )kortas iš kiekvienos gamtos mitybos grandinių. Mes ėmėm daržoves, vabalus, paukščius, žuvis, žolėdžius, plėšrūnus. Pirmų ir paskutinių po kokius 6, kad būtų daugiau "valgančių" ir "valgomų":)

 

 

 

 


Pirmas žaidimas: Pasidalinam abi po lygiai, tada aš dedu kortą žvėrelį(silpnesnį) , Nora deda iš savo krūvelės žvėrelį stipresnį (pvz plėšrūną). Laimi ta - pas ką daugiau kortų (Nora).

 

 

 

 

 


Antras žaidimas: Visas kortas užverčiam į krūvą. Tada vieną atverčia Nora, kitą - aš. Kortas pasiima ta kurios gyvūnas - stipresnis. Vėlgi laimi turinti dagiau kortų.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą