Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Užkandžiai: mėgstantiems silkutę

Dalintis

MARINUOTA SILKĖ
 
Iki šiol tik mano močiutei pavykdavo padaryti labai skaniai. O dabar ir aš pagaliau panašiai išmokau, man skani mano silkė ;-), ypač su juoda duona arba karštomis virtomis bulvėmis.

Reikės:

3 silkių dvigubų filė,
2 didelių morkų,
2 didelių svogūnų,
3 gvazdikėlių,
3 kvapniųjų pipirų,
juodųjų pipirų grūdeliais (man patinka daug, tai įdedu iš akies, bet ko gero gaunasi apie 10),
4 laurų lapelių,
2 valg. šaukštai cukraus,
apie 100 ml obuolių acto (6 proc.). Tinka ir kitos rūšies actas, pilant reikia ragauti marinatą, kad gautųsi tinkamas.


Gaminimas:

Supjaustyti valytą morką griežinėliais, dėti į verdantį vandenį (apie 0,7-0,8 litro) kartu su prieskoniais bei cukrumi. Virti apie 20 min., kad suminkštėtų morkos. Tuomet pilti actą. Marinatą reikia ragauti ir žiūrėti kas gaunasi (pagal poreikį dėti cukraus ir pilti acto). Darant pirmą kartą geriau nedėti viso kiekio cukraus ir nepilti viso acto - marinatas turi būti rūgštokas, o kas nemėgsta daug marinato skonio ir nori, kad silkė būtų švelnaus skonio - pils mažiau acto. Išvirusį marinatą reikia atvėsinti prieš pilant ant silkės.

Svogūnus nuvalyti, supjaustyti griežinėliais. Silkę nulupti, jei su oda (perku sveriamą silkę, nes man ji šiam patiekalui labiau tinka ir skoniu, ir standumu :-)), supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.

Į indą sluoksniais dėti silkę, svogūnų griežinėlius ir iš marinato išimtas morkas, tada vėl kartoti antrą sluoksnį, jei telpa ir trečią kartą kartoti :-), tada užpilti atvėsusiu marinatu. Viską truputį paspausti, kad marinatas apsemtų visus sluoksnius. Padėti šaltai per naktį.
.
SLUOKSNIUOTA SILKĖ

O čia vienas iš mėgstamiausių mano valgių - sluoksniuota silkė! Paprastas, visiems žinomas patiekalas :-) Ir nereikia čia jokių komentarų, tiesiog - skanaus!

Reikės:

3 silkių išklotinių,
1 didelio svogūno,
2 didelių obuolių,
2-3 didelių virtų burokėlių,
6-8 valg. šaukštų majonezo.

Gaminimas:

Aš dažniausiai naudoju silkės išklotines su oda, todėl pirmiausia reikia nulupti silkės odą, supjaustyti silkės puseles norimo dydžio gabalėliais, sudėti į indą (indas turi būti aukštesniais krašteliais, kad visi sluoksniai tilptų). Svogūną nulupti, supjaustyti kubeliais, užberti tolygiai ant silkės sluoksnio. Obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklalizdžius, sutarkuoti burokine ar kita stambia tarka, tolygiai sudėti ant svogūnų sluoksnio. Virtus burokėlius sutarkuoti burokine tarka (šį kartą naudojau konservuotus burokėlius, kuriuos paruošiau žiemai. Kadangi jie gavosi natūralaus skonio, tai labai tiko ir šiam patiekalui), tolygiai uždėti ant obuolių sluoksnio. Viską gražiai aptepti storu sluoksniu majonezo, kad nepersišviestų burokėliai. Visų produktų galima dėti pagal skonį, man reikia mažiau svogūnų ir labai daug burokėlių :-)
Indą su paruošta silke statyti į šaldytuvą. Aš palieku šaldytuve per naktį, kad visi sluoksniai susigulėtų.

LIETUVIŠKA VAKARIENĖ. SILKUTĖ SU KIAUŠINIU IR MAJONEZU

Nieko čia naujo... Silkė, kiaušinis ir majonezas. Bet kai tokių dalyku nevalgai metų metus, tai tada būna tikras delikatesas.

Mano uošvė (na, kada nors ateityje būsima uošvė) prieš porą dienų aptiko silkių vietinėje žuvų parduotuvėlėje. Ir iš kart pagalvojo apie mane. Girdėjo mane komentuojant daug kartų, kad Lietuvoje valgome daug silkės. Tad padarė man nedidelę dovanėlę... Nupirko dvi mažutes silkutes. Gerai, kad mažutes, nes jau tokios sūrios ir sausos, kad ojojoi. Na, bet vis tiek buvo skanu :o)

Reikės:

1 nedidelės silkutės (sprindžio ilgio) arba 1 normalios silkės filė,
1 kiaušinio,
poros šaukštų majonezo,
krapų,
juodos duonos.


Kietai išvirti kiaušinį, atvėsinti, nulupti ir perpjauti pusiau. Silkę išdaryti, išimti kaulus ir supjaustyti ar suplėšyti nedideliais gabaliukais. Į lėkštę įdėti majonezo, ant jo sudėti kiaušinių puseles. Ant kiaušinių paberti silkės gabaliukų, pabarstyti krapais. Patiekti su juoda duona.

Aš, kadangi neturiu lietuviškos juodos duonos, tai čia vartoju juodą duoną su grūdais. Ispanijoje ji vadinama vokiška duona.

Noriu pasidalinti "triuku" kaip išvirti kiaušinius, kad trynys būtų pačiame viduryje, o ne viename šone. Skaičiau kažkuriame blog'e, viename iš tų, kuriuos aš seku. Jų tikrai daug. Praleidžiu daug laiko, kol apsišviečiu, kas ką naujo įkėlė, kokį receptą išbandė ir t.t. OK, aš jau čia grybauti pradėjau :o) Tai va, su tuo kiaušiniu tokia istorija... Kai sudedate kiaušinius į gerokai pasūdytą vandenį (druska, kad kiaušiniai nesutrūktų), juos reikia tris minutes labai atsargiai maišyti, vartyti. Taip trynys lieka viduryje ir nenusmenga į lukšto dugną (baltymas sukietėja ir nebeleidžia tryniui judėti po kiaušinį). Paskui jau galima juos palikti baigti virti nemaišant.

Šį kartą to nepadariau. Neprisiminiau šio triuko kol neprapjoviau išvirto kiaušinio. Kitą kartą reikės pabandyti. Ir jei prisiminsiu, papasakosiu ir Jums kaip sekėsi :o)

Skanaus :)

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą